VYBERÁME SPRÁVNE BRUSIVO PRE PRÁCU

 VYBERÁME SPRÁVNE BRUSIVO PRE PRÁCU


 

Pri všetkom vysokokvalitnom vybavení, ktoré používame na správne brúsenie drevnej podlahy, sú brusivá jedinou súčasťou celého procesu, ktorý prichádza do priameho kontaktu s drevom. Druh a drsnosť brúsiv použitých pri práci sú dôležitým faktorom pri určovaní toho, ako sa ukážu konečné výsledky práce, a je dôležité uznať, že každé pracovné miesto bude mať pravdepodobne rôzne brúsne požiadavky.

Pre začiatok môžu podmienky skladovania (teplota a vlhkosť) ovplyvniť výkon brúsneho papiera. Udržujte „normálne“ podmienky, v ktorých sa skladujú abrazíva (15-28 ° C a 30-50% relatívna vlhkosť). Abrazíva by sa mali skladovať v pôvodnom obale a skladovať mimo potenciálnych zdrojov vlhkosti. Neskladujte abrazíva priamo na betónových podlahách kvôli možnosti nasávania vlhkosti.

Brúsny papier sa skladá z troch všeobecných komponentov: podkladu, lepiacej väzby a abrazívneho minerálu (alebo zŕn).

  • Podklad je základom pre spojenie abrazívnych minerálov. V priemysle drevených podláh sú podkladové vrstvy obvykle vyrobené z papiera, tkaniny alebo sieťoviny. Typ použitého podkladu určuje predpokladané použitie abrazíva. Ľahké papiere s hmotnosťou A, B a C sa používajú pre ručné hárky a orbitálne disky. Papiere strednej hmotnosti E a F sa používajú pre okrajové disky. Na pásové brúsky sa používa bavlnená a polyesterová tkanina s vysokou hmotnosťou X a Y. Polyesterová sieť sa používa pre leštičky.
  • Lepiaca väzba je spojivo používané na priľnutie minerálov k podložke. Tieto lepidlá sú navrhnuté tak, aby odolali vysokým teplotám a tlaku vznikajúcemu pri brúsení. Fenolické živice sa zvyčajne používajú na aplikácie pre brúsenie podláh.
  • Brúsne minerály alebo zrná môžu pozostávať z rôznych umelých materiálov. Hlavnými určujúcimi vlastnosťami brúsnych zŕn sú štiepenie a drobivosť. Zrná makrotrhlín sa rozkladajú na veľké častice. Zrná mikrotrhlín sa rozpadajú na malé častice. Drobivosť sa týka toho, ako ľahko sa zlomia zrná. Ako zlomky zŕn určujú životnosť produktu. Medzi najbežnejšie minerály používané v našom priemysle patria:
    1. Oxid hlinitý: Zrno s ostrými hranami. Oxid hlinitý je zrno krehké v makrotrhnutí a je veľmi drobivé. Je ideálne pre nízkotlakové aplikácie, ako je brúsenie medzivrstiev a orbitálne brúsenie. Niekedy sa v pásoch a okrajových diskoch zmieša s keramickými zrnami a zirkónmi.
    2. Karbid kremíka: Špicaté, veľmi ostré zrno, ktoré zanecháva jemné škrabance. Karbid kremíka je zrno makro a veľmi drobivé. Zvyčajne sa používa na brúsenie mäkkého dreva, niektorých tvrdých drevín a odstraňovanie gumovitých náterov. Pretože je tak drobivý, rýchlo otupuje a má krátku životnosť.
    3. Keramická alumina: Existujú rôzne typy keramických zŕn pre rôzne aplikácie. Môžu byť dlhé a špicaté alebo veľmi symetrické. Sú extrémne ostré. Keramické zrná sú zrná makrotrhnuté a nie príliš drobivé. Počas používania sa zlomia na tisíce malých častíc, čo z nich robí najdlhšie a najrýchlejšie rezné brusivá. Sú ideálne na brúsenie exotických tvrdých drevín a odstraňovanie tvrdých náterov vrátane AO povrchových úprav tvrdených UV.
    4. Aluminium zirkoničitý: dlhé, ostré zrno s tvarom vrstiev. Oxid zirkoničitý je oxid hlinitý, ktorý je zlomený a nie príliš drobivý. Používa sa tam, kde je požadovaná dlhá životnosť a ťažké odstránenie materiálu. Je ideálny pre väčšinu mäkkých a tvrdých drevín.


     

    Abrazívny výber

    Neexistuje žiadna univerzálna postupnosť zrnitosti vhodná pre každú úlohu. Je to preto, že existuje široká škála okolností, ktoré môžu diktovať výber brúsneho materiálu a postupnosť zrnitosti. Brúsny stupeň (alebo zrno) poskytuje informácie o veľkosti minerálu použitého na papieri. Zrnitosť priamo zodpovedá počtu a veľkosti minerálov na palec. Čím väčšie číslo, tým menej minerálu.

    Zrno vybrané na počiatočné brúsenie bude určené niekoľkými podmienkami vrátane existujúcich náterov, stupňa nerovností, druhov a celkového stavu podlahy.

    Zrno použité v tomto prvom kroku brúsenia by malo byť tou najlepšou možnou zrnitosťou, aby sa dosiahlo všetko, čo už bolo uvedené, pričom sa minimalizujú škrabance umiestnené na podlahovú plochu. Vo väčšine prípadov by ste pri postupnom postupe nahor nemali nikdy preskočiť viac ako jedno brúsivo.


     

    Pamätať:

  • Začnite s najlepším brúsnym papierom, ktorý odstráni existujúce nátery a vyrovná podlahu.
  • Nevynechávajte viac ako jedno zrno.
  • Odporúča sa tiež nevynechať zrno v postupnosti brúsenia, keď sa dostanete k mimoriadne jemným abrazívnym výbrusom alebo pri mimoriadne hustých drevinách, ako sú koncové výbrusy,alebo niektoré dovážané druhy exotického dreva.

    Typická sekvencia zrnitosti


     

    Do brúsneho stroja vkladajte v správnom poradí brúsneho papiera. Z abrazíva použitého pri prvom brúsení nevynechajte viac ako jednu zrnitosť. Druhé použité brúsivo odstraňuje hlboké škrabance vytvorené prvým brúsemím. Preskočte najviac jednu zrnitosť z abrazíva použitého v druhom výbruse. Tretí výbrus odstráni škrabance vytvorené druhým výbrusom a zanechá plytšie škrabance, ktoré by mali mať za následok hladký povrch.

    Konečná postupnosť brúsenia musí byť jemne zrnitá alebo vyššia. Keď konečná postupnosť brúsenia s pásovou brúskou končí na strednom zrne, na dosiahnutie požadovaného výsledku sa musí použiť sekvencia brúsnych zŕn s viac hlavami / planétami, aby sa dodržala postupnosť brúsneho zrna. Pri použití tohto procesu konečného brúsenia nevynechajte zrnitosť. Je tiež dôležité použiť rovnakú drvinu v konečnom procese brúsenia so všetkými nástrojmi (olrajovka, veľký stroj, orbitálny) a potom prebrúsiť s brúsnym strojom alebo brúskou s viacerými hlavami.


    Nesprávna posúvacia sekvencia

    Prvé tri obrázky predstavujú, čo sa deje so správnou zrnitosťou. Každý nasledujúci výbrus s jemnejšou drsnosťou abrazíva odstraňuje škrabance zanechané predchádzajúcim výbrusom. Preto bude správne fungovať povrchová úprava. Štvrtá grafika predstavuje, čo sa môže stať s nesprávnym sledom zrnitosti, ktorý nakoniec ovplyvní vzhľad a povrchovú úpravu. Postupujte podľa návrhov Unterier Studio pre postupnosť zrnitosti.

    Dnes je na trhu veľa brúsnych výberov a nie všetky sú navrhnuté tak, aby robili presne to isté. Dokonale nainštalovaná drevená podlaha môže byť zničená zlou prácou pri brúseni. Dokonale nanesená povrchová úprava môže byť zničená zlým výberom brúsnych materiálov alebo nedostatočnou postupnosťou brúsenia. Všetky podlahy vyžadujú niečo trochu iné; Vypočujte si, čo hovorí podlaha, a vyberte pre ňu vhodný brúsny material.


     

     

    Zdieľajte:

    Upratovanie cena

    Cena upratovacej služby je vo veľkej miere závislá od náročnosti alebo precíznosti čistenia, intervalov čistenia, čistiacich prostriedkov atď. Keď ide o upratovanie, ceny upratovania sú závislé aj od kraja, v ktorom žijete, vzdialenosti vášho domova od centra mesta a aký druh upratovania potrebujete - či ide o ručné alebo strojové čistenie. Upratovacia hodina začína okolo 10 EUR/h. Podotýkame, že upratovačka potrebuje zvyčajne najmenej 2 hodiny. Z toho môžeme konštatovať, že návšteva upratovačky nás bude stáť minimálne 20 EUR. Cena generálneho upratovania domácnosti je o niečo vyššia. Predovšetkým závisí od plochy, počtu okien, ktoré treba umyť a začína sa od 130 EUR/byt. Generálne upratovanie domu je drahšie a začína od 300 EUR. Orientačná cena každodenného upratovania kancelárskych priestorov (1200 m2/pracovníka) je 1,3 EUR/m2.

    Kategórie

    Naše služby

    1. Pokladáme laminátové podlahy
    2. Upratovacie práce
    3. Brúsenie,tmelenie, lakovanie parkiet

    Zoznam definícií

    Parketové vlysy
    Vlysová podlaha:je vytvorená z parketových vlysov vyrobených z rastlého dreva, ktoré sa priamo upevňujú na podlahu a tvoria nášľapnú plochu. Spájajú sa na tupo, alebo na pero a drážku.
    Parkety
    Parketová podlaha: všeobecný názov pre drevené podlahy, ktorých nášľapná vrstva je usporiadaná do rôznych vzorov. Povrchové vlysy sú lepené na tuhú nosnú podložku alebo stužujúcu nosnú sieťovinu. Rozmery panelov ako aj spôsob usporiadania vlysov je rôzny. Vlysovú vrstvu parkiet tvoria buď masívne vlysy, alebo iba prírodné drevené dyhy s ochrannými fóliami a lakovými úpravami. Uplatňujú sa pri rekonštrukciách historických budov, alebo v spoločenských priestoroch a pod.

    Podpora

    Ak máte akékoľvek práce ... s podlahami ...Kontaktujte ma. Stačí zavolať na našu 24 hodinovú linku tiesňového volania.

    RSS feed - SEOClerks