Príprava podkladu

Podklad podlahy a jeho príprava
Skôr,než je možné parkety položiť,musí byť budova suchá.Pritom je potrebné venovať osobitnú pozornosť suchosti podkladu podlahy.Relatívna vlhkosť nesmie byť ani počas pokladania,ani po ňom väčšia než 75%.Keď sa pokladajú parkety,musí byť teplota v miestnosti aj teplota parkiet aspoň 18°C (64,4 °F).Na zistenie nerovnosti sa používa rovný kus dreva s dĺžkou aspoň dva metre. Výškové odchýlky sa zistia pomocou meracieho klinu, ktorý sa podloží pod drevený kus. Oblasť meraná pomocou tohto kusu musí byť 100 cm od rohu a 50 cm od steny alebo obvodových spojov..
Kvalitu podkladu je možné určiť opticky.Pevnosť a tvrdosť povrchu podkladovej vrstvy je možné vyhodnotiť metódou mriežkových vrypov.Praskliny v podklade podlahy,zvlášť v cemente,môžu vzniknúť z mnohých dôvodov.Všetky existujúce praskliny sa musia zaplniť a uzavrieť podľa svojho tvaru.Teplota všetkých materiálov a podkladov podlahy nesmie klesnúť pod 15 °C (59 °F).
Základný prehľad tých najobvyklejších podkladov podláh.
Parkety sa môžu pokladať na množstvo rôznych podkladov. Najväčšia odlišnosť je medzi podlahami, ktoré potrebujú čas na vyschnutie, a podlahami vykonanými suchou technológiou.V nasledujúcich príkladoch je základný prehľad tých najobvyklejších podkladov podláh a na čo je potrebné pri pokladaní parkiet pamätať:(Kompletnú dokumentáciu Podklad podlahy a jeho príprava nájdete u nás v návodoch a dokumentácií.)
kompletnéj dokumentácií nájdete.Cementový poter,Anhydritový poter (konvenčný anhydrit),Tekutý anhydritový poter,Poter z horúceho asfaltu (rozpustený asfalt),podkladové dosky s perom a drážkou,Sadrová malta alebo cementová malta so suchou technológiou,Výplne v kombinácii s krycím materiálom,Staré drevené podlahy,Staré poterové hmoty,Stará podlahová krytina,Neizolované podklady podláh.
Zdieľajte:

1 komentár:

Upratovanie cena

Cena upratovacej služby je vo veľkej miere závislá od náročnosti alebo precíznosti čistenia, intervalov čistenia, čistiacich prostriedkov atď. Keď ide o upratovanie, ceny upratovania sú závislé aj od kraja, v ktorom žijete, vzdialenosti vášho domova od centra mesta a aký druh upratovania potrebujete - či ide o ručné alebo strojové čistenie. Upratovacia hodina začína okolo 10 EUR/h. Podotýkame, že upratovačka potrebuje zvyčajne najmenej 2 hodiny. Z toho môžeme konštatovať, že návšteva upratovačky nás bude stáť minimálne 20 EUR. Cena generálneho upratovania domácnosti je o niečo vyššia. Predovšetkým závisí od plochy, počtu okien, ktoré treba umyť a začína sa od 130 EUR/byt. Generálne upratovanie domu je drahšie a začína od 300 EUR. Orientačná cena každodenného upratovania kancelárskych priestorov (1200 m2/pracovníka) je 1,3 EUR/m2.

Kategórie

Naše služby

  1. Pokladáme laminátové podlahy
  2. Upratovacie práce
  3. Brúsenie,tmelenie, lakovanie parkiet

Zoznam definícií

Parketové vlysy
Vlysová podlaha:je vytvorená z parketových vlysov vyrobených z rastlého dreva, ktoré sa priamo upevňujú na podlahu a tvoria nášľapnú plochu. Spájajú sa na tupo, alebo na pero a drážku.
Parkety
Parketová podlaha: všeobecný názov pre drevené podlahy, ktorých nášľapná vrstva je usporiadaná do rôznych vzorov. Povrchové vlysy sú lepené na tuhú nosnú podložku alebo stužujúcu nosnú sieťovinu. Rozmery panelov ako aj spôsob usporiadania vlysov je rôzny. Vlysovú vrstvu parkiet tvoria buď masívne vlysy, alebo iba prírodné drevené dyhy s ochrannými fóliami a lakovými úpravami. Uplatňujú sa pri rekonštrukciách historických budov, alebo v spoločenských priestoroch a pod.

Podpora

Ak máte akékoľvek práce ... s podlahami ...Kontaktujte ma. Stačí zavolať na našu 24 hodinovú linku tiesňového volania.

RSS feed - SEOClerks